Dziś pyszne chlebki,robi się je ekspresowo ,są pulchniutkie ,nadziewane p
pysznym farszem serowym-polecam
SKŁADNIKI
CIASTO
400ml zsiadłego mleka lub maślanki
łyżeczka soli (płaska)
łyżeczka sody
mąka pszenna tortowa (ile zabierze ciasto)
FARSZ
250g sera białego
1 jajko
sól pieprz do smaku
posiekany koperek
DODATKOWO
olej do smażenia
Do mleka dodajemy sodę-mieszamy dokładnie.
Dodajemy sól i mąkę-zagniatamy elastyczne ciasto.
Ciasto dzielimy na kilkanaście małych kawałków.
FARSZ
składniki mieszamy z sobą :)
Kawałek ciasta wałkujemy i na jego środek dajemy trochę farszu,brzegi składamy do środka,przyciskamy i rozpłaszczamy lekko placuszek
Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor
*smażymy na średnim ogniu by chlebki się nie spaliły a w środku były surowe. W smażeniu pięknie rosną
I gotowe ;) Polecam pyszna i bardzo sycąca przekąska :)
Pyszności!
OdpowiedzUsuńOne wyglądają przepysznie!:)
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/
ile mąki?
OdpowiedzUsuńIle weźmie ciasto,dodajemy tyle by się nie kleiło.
Usuńmożna je upiec w piekarniku?
OdpowiedzUsuńja smażę,ale można spróbować :)
UsuńDziś je zrobiłam. Mleko mi przy gotowaniu skwaśniało i znalazłam Twój przepis. Pyszne. I naprawdę szybko. No, gdyby moja czterolatka nie maczała w cieście swoich paluszków , to byłoby jeszcze szybciej 😁
OdpowiedzUsuńNo, "kradnę "ten przepis. To już trzeci dziś (!)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :)
Usuń