.

.

sobota, 17 czerwca 2017

chlebki z zsiadłego mleka z białym serem,koperkiem-pycha :)

Witam

Dziś pyszne chlebki,robi się je ekspresowo ,są pulchniutkie ,nadziewane p
pysznym farszem serowym-polecam


SKŁADNIKI


CIASTO

400ml zsiadłego mleka lub maślanki
łyżeczka soli (płaska)
łyżeczka sody
mąka pszenna tortowa  (ile zabierze ciasto)

FARSZ

250g sera białego 
1 jajko
sól pieprz do smaku
posiekany koperek

DODATKOWO

olej do smażenia


Do mleka dodajemy sodę-mieszamy dokładnie.

Dodajemy sól i mąkę-zagniatamy elastyczne ciasto.

Ciasto dzielimy na kilkanaście małych kawałków.



FARSZ

składniki mieszamy z sobą :)


Kawałek ciasta wałkujemy i na jego środek dajemy trochę farszu,brzegi składamy do środka,przyciskamy i rozpłaszczamy lekko placuszek



Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor 

*smażymy na średnim ogniu by chlebki się nie spaliły a w środku były surowe. W smażeniu pięknie rosną


I gotowe ;) Polecam pyszna  i bardzo sycąca przekąska :)
 



7 komentarzy:

  1. One wyglądają przepysznie!:)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ile weźmie ciasto,dodajemy tyle by się nie kleiło.

      Usuń
  3. Dziś je zrobiłam. Mleko mi przy gotowaniu skwaśniało i znalazłam Twój przepis. Pyszne. I naprawdę szybko. No, gdyby moja czterolatka nie maczała w cieście swoich paluszków , to byłoby jeszcze szybciej 😁

    OdpowiedzUsuń