.

.

wtorek, 13 października 2015

Puszyste racuchy z jabłkami, bez drożdży :-) +FILM

Witam Kochani tego jesiennego popołudnia.

Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda oszalała, od wczoraj mam regularna zimę...
Wszędzie jest biało, mokro i nieprzyjemnie...
Wczoraj cały dzień sypał śnieg. 
Dobrze, że nie musiałam wczoraj nigdzie wychodzić z domu, bo to była totalna masakra...


Dziś przychodzę do Was z kolejnym jesiennym przepisem. Bardzo prostym i popularnym. Mam na myśli pyszne, leciutkie i puszyste racuszki z jabłkiem. Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby ciepłych racuszków oprószonych białym cukrem pudrem. 

Przepis, które Wam dziś przedstawię jest u mnie od zawsze, racu
szki wychodzą  bardzo pulchne, puszyste, a są bez drożdży.

Czas ich przygotowania to kilka minut, a ciasta jest bardzo wydajne. 

Polecam wypróbować mój przepis- warto :-) 

No to zaczynamy:

SKŁADNIKI

-2 szklanki mąki pszennej tortowej
-1 szklanka mleka
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 łyżka cukru waniliowego
-2 jajka
-3 łyżki cukru
-1 duże jabłko


Żółtka oddzielamy od białek.
Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na gładki kogel mogel.

Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 

Na zmianę wlewamy mleko, trochę mąki, mleko, trochę mąki.
Gdy masa jest gładka, dodajemy do całości starte na dużych oczkach jabłko.


WAŻNE: jeśli jabłko jest bardzo soczyste, należy je trochę odcisnąć z soku. 
Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy.


Na rozgrzany olej dajemy ciasto forując małe placuszki.
Ogień nie może być za duży, by racuchy nie spaliły się, a w środku były surowe.
Racuszki pięknie rosną, są pulchniutkie i bardzo smaczne.


Usmażone racuszki wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.














A tu przepis w formie filmiku 









SMACZNEGO!!! :-) 


P.S u mnie od wczoraj taka zima...


166 komentarzy:

  1. Uwielbiam:))
    U mnie wczoraj było podobnie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zamiast mleka słodkiego daje śmietanke kwaśną albo maślanke

      Usuń
    2. też tak robię :) może też być kefir.

      Usuń
  2. Pyszne, chociaż kaloryczne to zjadłabym ze smakiem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :-) niestety najczęściej gdy coś jest pyszne to i jest kaloryczne. Ale od czasu do czasu można w niewielkiej ilości zjeść :-) . Racuszki są pyyyszne, polecam i pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
    2. Ja daję słodzik zamiast cukru i odsączam z tłuszczu na papierze. To są trochę mniej. ;)

      Usuń
  3. chyba w końcu muszę zrobić takie placuszki: :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej czy to żółtko z cukrem potem mlekiem i mąka ma być takie klejące://

      Usuń
    2. Tak jest to geste.po dodaniu jablek i piany z bialek bedzie idealne.

      Usuń
  4. Racuszki wyglądają bardzo apetycznie, super przepis, prosty i bez oczekiwania na wyrośnięcie ciasta:) Jutro robimy na deser! Zapraszam do siebie na szarlotkę w stylu amerykańskim jest pyszna i bardzo łatwa, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam nadzieję,że racuszki będą smakowały ;) Szarlotka piękna i apetyczna :-) muszę wypróbować. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
    2. Dziękuję :) racuszki smakowały bardoooo!

      Usuń
  5. Właśnie usmażyłam duzy talerz racuchów z tego przepisu. Szybka robota, prosta. Placki rosną bardzo ładnie. Są pyszne, nie za słodkie, pulchne. Jedyną zmianą było dodanie odrobiny soli i zastąpienie zwykłego cukru cukrem trzcinowym. Zwykle cukier zastępuję miodem i też wychodzi wszystko pysznie. Tym razem dodałam c. trzcinowy. Zrobię je jeszcze nie raz, a przepis zgarniam do ulubionych.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście przepis można modyfikować wedle własnych smaków :-) bardzo się cieszę, że jest Pani zadowolona :-) Tez bardzo lubię te racuszki :-)

      Usuń
  6. Właśnie zrobiłam, sa rewelacyjne!!! jednak jabłko pokroiłam na większe kawałki. Wyszły pulchniutkie i przepyszne :) Dziękuję za przepis. Będę częściej korzystać z Pani przepisów, gdyż jest to już drugi który zrobiłam i się nie zawiodłam :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo się cieszę,że racuszki smakowały :) serdecznie zapraszam do korzystania z moich przepisów :) pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zrobiłam pycha

    OdpowiedzUsuń
  9. Moje dzieci je uwielbiaja:)dzieki

    OdpowiedzUsuń
  10. Właśnie zjedliśmy placuszki na obiad, a teraz sobie słodko po nich tyjemy ;) Są przepyszne!!!! Dziękujemy za przepis, trafia na listę ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Sa pyszne, smak z dziecinstwa :) Robilam je z moja 3-letnia coreczka i bardzo tez jej smakowaly, a nie jest z nia latwo, bo nie lubi probowac nowych rzeczy, tak wiec tym bardziej jestem zadowolona z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę,że racuszki smakowaly :) Pozdrawiam pania i córunię:)

      Usuń
  12. Polecam smażyć na oleju kokosowym, jest mniej kaloryczne i pomaga spalać tłuszcz. W ten sposób racuchy nie będą takie kaloryczne :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pycha!!! jedyne takie pulchne bez drożdży! warto spróbować! Moje dzieci lubią czuć jabłka więc dałam pocięte w małe plasterki i dałam aż trzy sztuki! SUPER! SŁODKIE NIE TRZEBA JUŻ CUKRU PUDRU. DOPRAWIŁAM ODROBINĄ CYNAMONU I IMBIRU I STAŁY SIĘ BARDZIEJ ROZGRZEWAJĄCE W CHŁODNY I DESZCZOWY DZIEŃ. POPRAWIAJĄ HUMOR :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały, wszelkie eksperymenty dozwolone :D

      Usuń
  14. dzięki za przepis, jest super! pulchniutke i przepyszne <3 i dla dużych i dla małych :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Super przepis. Racuchy przepyszne. Wkoncu moja córcia mi powiedziala ze robię najlepsze racuchy na świecie. Ma 7 lat i do tej pory zawsze porpwnywala z tymi co w przeszkolu jadała i mówila do tej pory ze moje nie są takie puszyste jak tam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to szacun, jak racuszki zostały pozytywnie przyjęte przez najbardziej wymagającego krytyka kulinarnego-czyli dziecko to można to uznać za sukces :-) bardzo się cieszę, że smakowały :-)

      Usuń
  16. Czy można ominąć proszek do pieczenia?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli chcesz uzyskać puszyste racuchy radziłabym chociaż 1 płaską łyżeczkę dodać, można też dodać sodę.

      Usuń
  17. Swietny przepis, dziekuje! Pierwszy raz robilam racuchy i wyszly przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że racuszki się udały i smakowały :-) Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  18. Przepyszne! Świetny przepis! �� Dziękuję!

    OdpowiedzUsuń
  19. 3 lyzki cukru i wszystkie placuszki spalone Wszyscy chwala, widocznie nikt nie smazyl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszyscy smażą, jedzą i zachwalają. Ja też smażę je często i jeszcze nigdy nie spaliłam. Trzeba mieć troszkę pojęcia w kuchni, a nie narzekać...Piszę wyraźnie, że smażymy na małym ogniu...Zresztą jest Pan pierwszą osobą, której racuchy nie wyszły, więc to raczej z panem jest coś nie tak a nie z przepisem...

      Usuń
    2. Uuuuu - widzę, że ktoś jest łasy tylko na pochlebstawa, a na jakąkolwiek krytykę już warczy. Człowiekowi się spaliło i zamiast mu pomóc rozwiązać problem to: "trzeba mieć troszkę pojęcia w kuchni, a nie narzekać".
      Gratuluję podejścia

      Usuń
    3. A jak ja mogę rozwiązać problem nieudolności w kuchni? To, że pa spalił racuchy jest tylko i wyłącznie pana winą. W przepisie wyraźnie jest napisane by smażyć je na małym ogniu. Podejście mam odpowiednie i warczę tylko w tym przypadku , bo pisze pan chamskie komentarze, nie tylko tu, ale i na facebooku-widziałam. Rozumiem jakby przepis był zły, racuchy nie dobre, ciasto rzadkie itd ale krytykować przepis bo się spaliło racuchy...kurde kabaret. Co do tonu pan sam zaczął pisząc "wszyscy chwalą widocznie nikt nie smażył" otóż proszę sobie poczytać powyższe komentarze i dopiero pisać takie bzdury. Co do pomocy rozwiązania problemu, hmmm mniej zadęcia, więcej pokory i przede wszystkim mniej gazu na kuchence...

      Usuń
    4. Kurczaki, facet prosi o pomoc i dostaje zje.. od razu "nieudolność w kuchni" etc, nie każdy musi być w tym dobry. Może koleś umie projektować silniki rakietowe dla NASA - ale nie, wystarczy, że coś spali na patelni...

      p.s. Ja prawie zawsze też spalę, cokolwiek nie smażę - pośpiech, dlatego musiałem się odezwać w obronie OP :)

      p.s.2 Przed chwilą dzięki google znalazłem ten przepis tu i mam nadzieję zapamiętać "mniej gazu na kuchence" :)

      Pozdrawiam.

      Usuń
    5. postawa godna pochwały, proszę jednak zauważyć, że ów delikwent pisał, iż przepis jest do d**y bo mu się racuszki spaliły...to tak jakby winić samochód, że się wjechało w drzewo...zwłaszcza że ilość komentarzy chwalących przepis jest ogromna. Troszkę pokory, nie można było napisać...spaliłem, proszę o radę, a nie od razu krytykować, że jest do niczego. Pragnę też zaznaczyć, że w przepisie wyraźnie jest napisane aby smażyć je na małym gazie :-) Dziękuję za komentarz, i mam nadzieję, że jeśli zdecyduje się Pan ma te racuszki, będą smakowały.

      Usuń
  20. Zrobiłam właśnie teraz :-) Dziewczynki zjadły ze smakiem a ja zmieniłam tylko ilość cukru o połowe mniej i są pyszne :-) Dziękuję za przepis :-*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super bardzo się cieszę, oczywiście ilość cukru można zmieniać :-) Ważne tylko by raczej nie dawać więcej niż w przepisie, ale mniej-zawsze można :-) Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  21. Racuchy przepyszne,pulchniutkie, przepis ląduje w ulubionych ;) a co najważniejsze są mega szybkie w przygotowaniu. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak to ich zdecydowana zaleta, kilka minut i już można zajadać :-) Też robię je często :-) Pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  22. Super przepis , nawet cukru pudru za bardzo nie potrzeba. Dziękuję :) .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały :-) Jednak lekko oprószone cukrem pudrem sa chyba lepsze :P

      Usuń
  23. nie zjedzone tylko pożarte :-D
    krótko: zajebiste !!!

    OdpowiedzUsuń
  24. Dziś je robiłam :) są rewelacyjne!!!!! no tak przepyszne wyszły dopiero kiedy odkryłam twój przepis !!! Bardzo dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo, bardzo się cieszę :-) Takie komentarze lubię najbardziej, super jest czytać, ze komuś smakują rzeczy według moich przepisów :-) Pozdrawiam i dziękuję za miły komentarz :-)

      Usuń
  25. Jesteśmy po obiadku. Rewelacyjny przepis - dziękuję! :)))))

    OdpowiedzUsuń
  26. przepyszne!!! zadzwoniłam po sąsiadów, żeby nie zjeść wszystkich sama:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hehe, oj wiem uzależniają i ciężko poprzestać na jednym :D

      Usuń
  27. Jestem ojcem i postanowiłem zrobić je dla swojego 3-letniego synka według Twojego przepisu. Wyszły idealnie, dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  28. Świetny post, super blog :)
    Przyznam Wam się, że od pewnego czasu prawie do każdej potrawy dodaje olej lniany i moja odporność bardzo się podniosła.

    OdpowiedzUsuń
  29. Ile racuchów wychodzi z przepisu i czy mogę użyć tylko 1 jajko na te proporcje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli pani chce racuchy takie jak na zdjęciu to proszę trzymać się przepisu, jedno jajko to zdecydowanie za mało, chyba, że zmniejszy pani liczbę reszty składników o połowę. co do ilości wychodzi ich sporo, ale przecież zależy to też od wielkości, jedni robią małe-wtedy wyjdzie więcej, jedni duże...

      Usuń
  30. Bardzo dobry przepis. Pierwszy raz robiłam racuchy i wyszły znakomite. Synek się poprostu zajada.

    OdpowiedzUsuń
  31. Mniam mniam mniam!!! Synowie zjedli ze smakiem a Mezus pochwalił ze pyszne bo chrupiące.. rewelacja! Szybko się robiło (wyręczał Kitchen aid i do tego swietnie to utarł) trochę cukru cynamonowego i palce lizać. Dawniej robienie racuchów kojarzyło mi się z długim czasem i zapachem drożdży a tu raz dwa i zrobione. dziękujemy my i nasze brzuszki :-) Majka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super, bardzo się ciesze, że racuszki smakowąły :-) pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  32. Mega szybki przepis :) Super pyszne racuszki ,żeby było bardziej kalorycznie na wierzch dodałam kleksik dżemu :) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  33. Bardzo pyszne racuszki �� Przed chwilą zrobilam i juz nie ma �� super przepis �� Pozdrawiam, Angelika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały :-) Serdecznie pozdrawiam

      Usuń
  34. Pyszne placuszki. Pierwsze poszly praktycznie odrazu ☺ Do ciasta dodalam cynamon i lyzke octu zeby nie ciagnely oleju. Dziekuje za przepis �� Pozdrawiam Aneta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały,oczywiscie można dodawać ulubione przyprawy :-) Co kto lubi. Pozdrawiam cieplutko :-)

      Usuń
  35. Przepyszne placuszki dzieciaki były zachwycone zrobiłam podwójną porcje i to im było mało .Super przepis

    OdpowiedzUsuń
  36. Tego jeszcze nie widziałam,racuchy bez drożdży....? Super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a tak bez drożdży :-) A jakie puszyste i leciutkie :-) Polecam :-)

      Usuń
  37. Właśnie smażę te racuszki z jabłkami......,są pyszne. Polecę ten przepis znajomym na facebooku

    OdpowiedzUsuń
  38. Od dziś częściej będą gościć w moim domu.....

    OdpowiedzUsuń
  39. Fajnie, tylko cukier wanilinowy, a nie waniliowy ��

    OdpowiedzUsuń
  40. :) Ja daję waniliowy-domowej roboty. wsadzam laskę wanilii do słoika z cukrem i gotowe :) polecam też używać dostępnego w sklepach cukru z prawdziwą wanilią, ostatecznie może być wanilinowy powszechnie nazywany waniliowym :) pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  41. Ostatnio robiłem te racuszki wyszły super�� tylko mam pytanie ile dodać maślanki zamiast mleka? Tyle samo czy może trochę więcej ze względu na gęstość? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  42. Dziękuję w imieniu moich dzieci i męża.pycha

    OdpowiedzUsuń
  43. REWELACYJNE:-) wyszły przepyszne........

    OdpowiedzUsuń
  44. super wyszly puszyste mniamm

    OdpowiedzUsuń
  45. Super przepis!!! Troszkę zmodyfikowany bo jabłuszka pokroiłam w większą kostkę żeby były wyczuwalne i dodałam banana. Przepis zapisany w moim zaszyciku �� POLECAM!

    OdpowiedzUsuń
  46. Robilam dzis te racuszki, wyszły przepyszne, rodzince bardzo smakowały, super przepis !!

    OdpowiedzUsuń
  47. Zrobiłam placuszki bardzo smaczne, tylko zmniejszyłam ilość cukru i proszku.

    OdpowiedzUsuń
  48. Dzięki za przepis, wyszły pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  49. Najlepszy przepis!!! Przerabialam już wiele przepisów z Internetu i ten jest najlepszy, nie ma możliwości, zeby sie nie udaly, ja go trochę zmodyfikowałam, bo nie używam zwyklej maki ani cukru, wiec robie na mace orkiszowej i syropie ryzowym badz z cukrem trzcinowym, po prostu PYCHA :-)

    OdpowiedzUsuń
  50. Polecam dać więcej jabłek, bo nie czuć ich w smaku. Ciasto po dodaniu mąki się ciężko miksuje, ale po dodaniu białek jest ok. Ogólnie bardzo dobre ;)

    OdpowiedzUsuń
  51. Cała rodzina uwielbia placuszki z tego przepisu tylko ja dodaje troszkę więcej mleka.

    OdpowiedzUsuń
  52. A czy do tego przepisu mozna dac zamiast całych jabłek czy takich jak do jabłecznika.

    OdpowiedzUsuń
  53. Nie lubie amerykanskich pancakes. Maz amerikanin ktory poznal moja kuchnie polska jest wielkim zwolennikiem naszej najlepszej kuchni. Chcialam tylko podgladnac czy w tych naszych polskich przepisach na racuchy cos sie nie zmienilo.Na szczescie nie!! Znalazlam od Pani przepis I upieklam jak za dawnych czasow!! Dziekuje za opublikowana wspaniala recepte na prawdziwe rachuchy!! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja dziękuję za tak miły komentarz :) Bardzo się cieszę, ze racuchy smakują :)

      Usuń
  54. super przepis, pyszności!

    https://sugarlevels.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  55. przepis rewelacyjny, robię je często i zawsze wychodzą pyszne. ostatnio zrobiłam ze śliwkami zamiast jabłek, również wyszły pyszne. dziękuję za przepis i pozdrawiam Autorkę!

    OdpowiedzUsuń
  56. Przepis doskonały, chociaż ja troszku modyfikuję, zamiast mleka - jogurt grecki. Proponuję zamiast jabłek - plasterki banana - najlepsze twarde, mogą być niedojrzałe. Kiedyś były importowane odmiany z szarozieloną skórą, w smaku na surowo beznadziejne (kartoflane) ale po obróbce termicznej FANTASTYCZNE w smaku.

    OdpowiedzUsuń
  57. Przepis wypróbowałam.Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Rodzince smakuja:)

    OdpowiedzUsuń
  58. Amazing recipe. I like and appreciate your sharing. Thanks

    OdpowiedzUsuń
  59. Bede robil zaraz ale jak mni nie wyjda udusze ! Zamiast mleka dam maslanke.

    OdpowiedzUsuń
  60. Robiłam dziś na obiad. Wyszły super! Pulchne, idealnie słodkie, mięciutkie! Wpisuję do mojego zeszytu z przepisami 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, ze smakowały :) Serdecznie zapraszam do spróbowania innych przepisów :)

      Usuń
  61. Wspaniały przepis ,przed chwilą zrobiłam racuchy i są pyszne .dziękuję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały :) Zapraszam do wypróbowania innych moich przepisów :)

      Usuń
  62. Pyszne:) właśnie zajadam;)

    OdpowiedzUsuń
  63. To smak mojego dzieciństwa... Świetny przepis. Babcia robiła na zsiadlym mleku i bez proszku. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  64. Bardzo dobre bardzo łatwo przepis

    OdpowiedzUsuń
  65. Pycha, dziekuje kochana za ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  66. Jakiś czas temu robiłem na drożdżach i wyszły okej, muszę wypróbować twój przepis

    OdpowiedzUsuń
  67. Dziękuję za ten przepis :) Jest najlepszy :) nawet jak się ma dwie lewe ręce do takich rzeczy ;)

    OdpowiedzUsuń
  68. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  69. Just great information that you have given here about background removal services, i have benefited from here, thanks

    OdpowiedzUsuń
  70. Racuchy przepyszne. Najlepszy przepis ze wszystkich, z których kiedykolwiek korzystałam.

    OdpowiedzUsuń
  71. Świetna sprawa. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  72. Serdecznie dziękuję za przepis! Fantastycznie prosty i nieziemsko smaczny! W moim przypadku zamieniam tylko mąkę pszenną na wersję bezglutenową lub połowę dodaję np. mąki kokosowej czy gryczanej. W każdej opcji racuchy są nieziemsko smaczne! :) już na stałe będą gościć w naszej kuchni. Mąż też je pokochał od pierwszego kęsa! Pozdrawiamy, Ilona i Michał

    OdpowiedzUsuń
  73. Thanks for showing the delicious, easy and proven recipes! Yummy looking!
    Rent In Gulshan

    OdpowiedzUsuń
  74. Przepyszne!
    Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu przepis. W sam raz dla zabieganej mamy. Smaczne z cukrem pudrem ale również z powidłami węgierkowymi. Dziękuję i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  75. Wonderful recipe of fluffy pancakes with apples. Thanks for showing your delicious, easy and proven recipes!
    What is others in storage Android

    OdpowiedzUsuń
  76. Delicious looking fluffy pancakes with apples recipe. Thanks for coming with another autumn recipe. I like warm pancakes sprinkled with white powdered sugar.
    Buy Verified Neteller Account

    OdpowiedzUsuń
  77. I really enjoyed this article.
    Good to know you like photography. Post-processing the images will enhance the quality of your images.
    Thank you
    https://www.clippingworld.com/photoshop-ghost-mannequin-effect/

    OdpowiedzUsuń
  78. "Do you recognize a diary to induce reliable hacks to repair your humanoid, iOS, and Windows problems?

    FixingHacks reveals the solutions relating to your Windows, iOS, and Android devices. At FixingHacks, we tend to are extremely dedicated technical school specialists to search out out the foremost reliable fixes to your tech issues.

    we tend to are here to dedicatedly conclude the ways that you'll be able to move to throw off any Android, iOS, and Windows issues easily. much there might not be a problem that we haven't been through before you regarding Android, iOS, and Windows OS.

    Welcome to FixingHacks to search out numerous updated hacks and fixes!"

    OdpowiedzUsuń
  79. Amazing and unique recipe of fluffy pancakes with apples. Thanks for sharing your delicious, easy and proven recipes with us!
    Visit My Personal Blog Here:
    How to install Android 5.1 lollipop on HP Touchpad

    OdpowiedzUsuń
  80. Looks so yummy. I think this is delicious also.
    remove the background

    OdpowiedzUsuń
  81. I wish I could write anything close to that. Thats too good. I appriciate your thinking ang knowladge.
    Hey everyone,we have one of the best hard disk cleaner called WinDirStat which will clean your PC.

    OdpowiedzUsuń
  82. Clear the within of the microwave with a paper serviette or a kitchen towel. The muck may be simply wiped off from the partitions and ceiling of the microwave. If you want to learn more about this topic please visit how to remove over range microwave.

    OdpowiedzUsuń
  83. Wow!!! It was really an Informational Article. It provides much Insightful Information. I would like to first thank the author for such an Insightful Content. If someone here is looking for a photo editing Company, then look no further than clipping path action. We are the Best photo editing company providing satisfaction guaranteed services for the last 8 years.
    Clipping Path Service
    Background Removal Services
    eCommerce Photo Editing Services
    Photo Retouching Services
    color correction Services
    Photoshop Masking Services
    ghost mannequin service

    OdpowiedzUsuń
  84. From my childhood, I have worked in the field of photography. Blog about photography tips and tutorials and publish on various platforms. I've been working in this industry for 5 years. Here I'm sharing my professional knowledge to help newbie photographers get started. Take a look at what's new

    Image Masking Services

    OdpowiedzUsuń
  85. I am impressed by your thousand episodes. This is an awesome and informative blog. Thank you very much for sharing

    OdpowiedzUsuń
  86. I was glad to have such a recipe, because I was always able to quickly surprise my family with something new and tasty. Your pancakes with apples sounds really delicious and I can't wait to try it out. Thank you for sharing such a great recipe with us.
    Read Retouching skin in photoshop blog

    OdpowiedzUsuń
  87. Och, te puszyste racuchy z jabłkami wyglądają tak apetycznie! Szczerze mówiąc, jestem przeszczęśliwa, że mogłam je zobaczyć i usłyszeć o ich prostszej wersji bez drożdży. Przy okazji obejrzenia filmu naprawdę poczułam słodkie i rozkoszne chwile. Dziękujemy Ci za udostępnienie takiego pięknego przekazu!

    Towards getting Stunning Product photo
    see Best camera settings

    OdpowiedzUsuń
  88. baja przepis super

    OdpowiedzUsuń
  89. Thanks for informative post. A simple thanks is not enough for this valuable resources.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz i gorąco zapraszam do korzystania z przepisów na blogu :) Pozdrawiam cieplutko