Witam Kochani :-)
Dziś przychodzę do Was z bardzo szybkim przepisem na pączki.
Ogólnie nie jestem zwolenniczką takich wymyślanych historii,ale te pączusie są rewelacyjnie i robi się je max 10 minut :-)
Wiadomo, najlepsze są klasyczne , drożdżowe pączki z marmoladą różaną, ale gdy brakuje nam czasu to możemy zrobić te.
Pączusie są bardzo smaczne, pulchniutkie i ekspresowe w wykonaniu. Po usmażeniu można je nadziać dowolnym dżemem, np za pomocą szprycy,lub po prostu posypać cukrem pudrem,polać czekoladą, lub lukrem i zajadać do kawki :-)
No ale dość pisaniny,zaczynamy:
SKŁADNIKI
-1 serek homogenizowany waniliowy 150g (serek powinien być dobrej jakości-gęsty, sztywny)
-1 szklanka mąki pszennej tortowej-szklanka 250ml
-2 jajka
-szczypta soli
-cukier waniliowy
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Olej do smażenia
cukier puder do posypania
Serek wraz z jajkami mieszamy trzepaczką, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy np. widelcem,nie ma potrzeby używania robota.
Olej wlewamy do garnka, rozgrzewamy i łyżką nakładamy ciasto, pączusie pięknie się uformują.
Smażymy na małym ogniu na złoty kolor, ważne by paczki smażyć odpowiedni czas, tak by nie były w środku surowe.
Pączusie dajemy na ręcznik papierowy,by odsączyć olej,i posypujemy cukrem pudrem.
GOTOWE :-)
Jak widzicie ,ekspresowe,a jakie pyszne :-)
Polecam,sprawdźcie sami :-)
SMACZNEGO!!!
P.S nie zapomnijcie o swoich babciach :-) Przecież dziś ich dzień :-)
Fajne pączki. Uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńSerek dodaje fajnego smaku :)
Witam, Wczoraj przypadkiem trafiłam na Pani blog kulinarny. Jest świetny! Niedługo robię gościnę, więc wypróbuje kilka przepisów. Dam znać jak mi wyszło. Pozdrawiam :))
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za tak miłe słowa :-) Mam nadzieję, że wszystko się uda. Jeśli mogę coś zaproponować to polecam ciasto z prażonym słonecznikiem, moi goście nie mogli się nim najeść :-) http://smaki-katriny.blogspot.com/2015/11/ciasto-z-kremem-i-prazonym-sonecznikiem.html
UsuńSzybko i smacznie. Moje dziecko które z automatu na wszystko mówi be jest zachwycone.
OdpowiedzUsuń