.

.

sobota, 28 maja 2016

surówka z kapusty pekińskiej i kalarepy idealna do obiadu

Witam

Jako, że rynek oferuje nam coraz więcej świeżych nowalijek warto z nich korzystać. Zrobiło się lato dlatego też powinniśmy jeść więcej lekkich i zdrowych rzeczy.

dziś przychodzę do Was z bardzo pyszną surówką idealną do mies i obiadu. 

SKŁADNIKI

-1 średniej wielkości kapusta pekińska
-1 średnia marchewka
-1 średnia cebulka
-1 niewielka kalarepa
-śmietana 12% około 3 -4 łyżki
-pół łyżki cukru
-pół łyżeczki soli
-troszkę pieprzu do smaku


Kapustę pekińską szatkujemy na drobno, marchewkę trzemy na tarce jarzynowej.


Mieszamy z kapustą. Dodajemy startą na tarce jarzynowej kalarepę, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę.

Wszystko mieszamy. Dodajemy przyprawy, na koniec dodajemy śmietanę.




I gotowe :-) Surówka jest przepyszna, bardzo polecam :-)

1 komentarz: